Fastholder de magiske øjeblikke

Historien bag KreativFoto.dk

Igennem hele mit liv har jeg været fascineret af smukke billeder og heste. Jeg husker stadig første gang jeg så den uendelige skønhed foreviget på papir. Bevares jeg havde set mange hestebilleder inden da, men Gabrielle Boiselle kunne noget helt specielt. Hun var den som skabte min fascination. Det var i boghandlen i Frederikssund i begyndelsen af 1980'erne. En stor dyr kalender med 13 smukke billeder. Min farfar gave mig kalenderen i julegave og sammen med den, gav mig også inspiration og et mål.

Jeg forsøgte på bedste vis at lave ligeså gode billeder, men det gik nu ikke helt som planlagt. Når jeg så beklagede min nød til min farfar, fik jeg altid samme svar: Hun tager ikke bare gode billeder, men mange billeder - rigtig mange billeder og så vælger hun de bedste. Du kan gøre det samme, men inden da skal du tage rigtig mange billeder! Kig på hestene og lær dem at kende.


Mit første pletskud.

Jeg brugte flere år på at se på heste og lære en masse om adfærd og om ridningens kunst. Og pludselig en dag - Så lykkedes det! Altså to billeder! og af travheste! Suk! Det skulle jo ha' været mange billeder og af araberheste... Men det var lykkedes. Morgenbilleder med det dejlige bløde lys. Her efter stoppede jeg med at tage billeder i nogle år. Jeg ved ikke rigtig hvorfor...

Tiden går og jeg begynder at tager lidt billeder af mine egne dyr, men ikke noget særligt - dog er jeg stadig dybt fascineret af Gabrielle Boiselle. I 1994 køber jeg min første ox-araber og begynder igen at tage billeder! Det er på dette tidspunkt at min farfars vise ord begynde at bære frugt. Mine billeder bliver langsomt bedre og bedre. I 1995 køber jeg araberføllet Fantasiah og så begynder jeg for alvor at tage billeder...(Og min farfar kasserede dem lige så hurtigt. De er stadig ikke gode nok.)

I 1996 skete det så! Jeg fik taget et billede som jeg stadig mener er fantastisk. Det rummer så meget og alligevel er det nærmest ingenting. Jeg holder stadig uendelig meget af det billede.

Tiden som professionel fotograf. 

Ønsket til billederne ændret sig en del i forhold til da jeg startede, dog er jeg stadig utrolig selektiv overfor hvad jeg vil lægge navn til. Den gang var målet ene og alene at kunne tage smukke billeder af smukke heste. I dag vil jeg gerne ha' en æstetisk del med i billedet.

Foto i dag

Jeg er stoppet med at tage billeder ved arrangementer, som jeg tidligere har gjort. Det er på grund af en arbejdsskade som jeg fik da jeg var vikar på Jysk. Det sker en sjælden gang at jeg laver studiebilleder af hunde ellers tager jeg kun billeder af mine egne hunde.